Už 20 absolventov bootcampu naštartovalo svoju novú kariéru v Accenture

Publikovaný:
29.04.2021

Najprv deväť a teraz jedenásť! Dohromady už dvadsať absolventov rekvalifikačného kurzu Junior programátora našlo uplatnenie v prestížnej spoločnosti Accenture. „Získali sme silného a hlavne empatického zamestnávateľa, ktorý sa o svojich ľudí stará. Rozvíja ich potenciál a je ochotný počúvať,” vymenováva prednosti firmy Barbora Wachtlová, prevádzková riaditeľka Green Fox Academy a dopĺňa: „Tí, čo tam nastúpili alebo ešte len nastúpia, sa môžu tešiť z nadštandardného platu a benefitov.”

Už 20 absolventov bootcampu naštartovalo svoju novú kariéru v Accenture

Doposiaľ vždy fungovalo pravidlo, že v každej triede sa objavil jeden zamestnávateľ, ktorý dominoval a prijal viac absolventov. Pritom išlo stále o zaujímavé mená a projekty, či už to bol Rohlík.cz alebo Artinii. Na jar 2020 sa objavil ďalší. Nebol ním nikto iný než líder v oblasti poradenstva, spoločnosť Accenture. „Krátko predtým sme spolupracovali s ich pobočkou na projekte Codegirlz v Maďarsku, ktorého cieľom bolo pripraviť dievčatá a ženy na prácu programátoriek tak, aby mohli nastúpiť práve do ich firmy,” spomína na to, ako to celé začalo Bára a pokračuje v rozprávaní: „Vďaka tomu sa nám podarilo prepojiť s nimi aj českú pobočku.” 


Najprv sa rozkukávali, potom posilnili posádku

Na prvom Tech Talent Speed Date zástupcovia spoločnosti Accenture dorazili v menšom počte. „Obsadili jeden stôl a porozprávali sa so siedmimi študentmi, ktorí práve končili rekvalifikáciu,” usmieva sa Bára a dodáva: „Na druhý termín, ktorý bol o týždeň neskôr, už dorazili zástupcovia z troch oddelení a mali tri stoly.” Výsledkom bolo, že u nich našlo prácu hneď deväť absolventov bootcampu. Od tejto chvíle beží spolupráca naplno. Dôkazom je aj skutočnosť, že aktuálne prijali ďalších jedenásť ľudí a toto číslo nemusí byť konečné. 


Zamestnávateľ, ktorý sa zaujíma o svojich ľudí

Pritom táto svetoznáma firma nemala žiadne prísne kritériá ani požiadavky na uchádzačov. „Spočiatku chceli, aby absolventi, ktorí k nim nastúpia, hovorili plynule česky. Nemuseli byť rodení ‚native speakeri’, ale želali si, aby sa v kolektíve dohovorili,” poznamenáva prevádzková riaditeľka Green Fox Academy a pokračuje: „Počas pandémie však od tohto želania ustúpili a začali prijímať aj cudzincov. Rozhodujúcou bola pre nich vždy osobnosť konkrétneho študenta, jeho zručnosti a tiež to, či sa stretnú ich predstavy o spolupráci.” 

Dvadsiatka absolventov si môže gratulovať k skvelému štartu v novom odbore u prestížneho zamestnávateľa. Avšak v tomto prípade nejde len o finančné ohodnotenie a bohaté benefity. Accenture sa o svojich zamestnancov naozaj stará a stojí za nimi. Ukázalo sa to pred rokom, keď k nim naši absolventi nastupovali na začiatku marca a o 10 dní neskôr začal prvý lockdown,” spomína na jar minulého roka Bára a dopĺňa: „Zatiaľ čo väčšina ostatných firiem začala prepúšťať a prví odchádzali ľudia v skúšobnej dobe, firma Accenture to neurobila. Aj keď prišla o niektoré projekty, na ktorých sa naši junior programátori mali podieľať, nechala si ich. Dostali za úlohu vzdelávať sa z portfólia kurzov, ktoré táto firma sama ponúka. Skrátka ide o spoločnosť, ktorá sa svojim zamestnancom snaží vždy vyjsť v ústrety.”


Zaujímavá práca na rôznych oddeleniach

Aj podľa záujmov a predstáv sa absolventi rozdelili do rôznych projektov. Práve preto ich nestretnete na jednom mieste. Pracujú v odlišných tímoch a tiež na viacerých pobočkách. Väčšina však našla uplatnenie v tej na pražskom Chodově. „Sú tu oddelenia Security, Technology, Salesforce a Services,” vysvetľuje Barbora Wachtlová a dodáva: „V pobočke v Holešoviciach, kam 1. apríla nastúpil jeden z našich absolventov a pravdepodobne k nemu pribudne ešte niekto další, je ešte tím venujúci sa kybernetickej bezpečnosti.”

Aj keď je Accenture skutočný gigant, firemná kultúra tomu nezodpovedá a je úplne iná ako v bežných korporátoch. Nováčikovia si preto nemohli vybrať lepšie. To potvrdzuje aj Bára: „Komunikácia s nimi je skvelá. Nie je to ako klasický korporát, kde rozhodovacie procesy trvajú dlhé týždne a často ľavá ruka nevie, čo robí prvá. Je to moderná a pružná firma.”


Príklady príbehov konkrétnych absolventov, ktorí práve v tejto spoločnosti odštartovali novú životnú a kariérnu etapu: 


Zdeněk Pelcl

Markéta Hajičková

Pavel Dorničák

Charlie de Wilde

Zuzana Stašová

Filip Finrašek

Zsófia Kovács

Zdroj na pôvodný článok


Autor: AŠ, VB 

Staň sa aj ty programátorom/kou!

Spoznaj naše kurzy junior programátora

Chcem vedieť viac

Čítal by si ďalej?