Päť v jednom alebo Rohlík.cz je pre absolventov veľká pecka

Publikovaný:
22. 02. 2021.

Prinášame príbeh piatich absolventov z Prahy, ktorí sa podelia o zážitky a porozprávajú, ako si našli hneď prácu po skončení kurzu u nás.

Päť v jednom alebo Rohlík.cz je pre absolventov veľká pecka

Hneď päť novo vyškolených junior programátorov zamierilo do IT oddelenia veľmi prestížneho zamestnávateľa. Online supermarket v Českej republike Rohlík.cz si vybral z absolventov Daniela, Honzu, Filipa, Petra a Vojtu. Neformálne prostredie, zaučenie v podobe akadémie a skvelý šéf, to sú veci, ktoré si všetci pochvaľujú. "Sme tu spokojní a práca nás baví," zhoduje sa celá IT päťka.

Prvé dojmy

Už na Tech Talent Speed ​​Date, kde majú firmy možnosť krátkych pohovorov so študentmi, bolo rušno, keď zástupcovia popredného českého online supermarketu vybalili svoje náčinie. Reklamný roll-up okamžite zaujal a s ním aj duo náborárov. "Hneď po tom krátkom pohovore som vedel, že by som pre nich chcel robiť," spomína na prvé dojmy zo stretnutia so svojím súčasným zamestnávateľom Filip.

Podobne na tom boli aj ostatní. "Keď som hovoril na stretnutí s Dominikou a Ondrejom, obaja na mňa pôsobili super," súhlasí Daniel a ďalej rozpráva: "Keď sme potom pohovory preberali s ostatnými študentmi Green Foxu, tak sme boli všetci z Rohlíku nadšení."


Daniel, absolvent Green Fox Academy

Jeden nestačil, Rohlík dostal päť juniorov

Pozitívne dojmy mali obe strany, aj preto sa úspešný štart-up vedený zakladateľom Tomášom Cuprom rozhodol dať šancu a prijať hneď päticu absolventov z kurzu. Práve vyšší počet je výhodou aj pre študentov. "Dosť mi vyhovuje, že sme sa tu zišli takto," usmieva sa Vojta a dodáva:

"Som rád, že som tu s ľuďmi, ktorých poznám z kurzu. To mi o to viac spríjemnilo nástup do firmy."


Vojtěch, absolvent Green Fox Academy


Na prvý pohľad by sa dalo povedať, že online supermarket zvolil nesúrodú partičku - poctivého pracanta Filipa, extrovertného Jana, bohémskeho Petra, obetavého Vojtěcha a nadšeného Daniela. Avšak každý z nich má veľký potenciál a v skutočnosti sa skvele dopĺňajú. Trebárs Peter má praktické znalosti, ktoré práve tento zamestnávateľ môže oceniť. 

"Keď som bol v Anglicku, pracoval som v sklade. Takže perfektne viem, ako funguje systém. Vyskúšal som si veľa pozícií okolo, ktoré tu teraz riešime a robíme pre nich systémy," rozpráva rodák zo Slovenska.

Prípravná akadémia

Aby mali všetci štart ešte o niečo jednoduchší, zvolil Rohlík miesto klasického individuálneho zaškolenia akadémiu, kde päticu šéf vývoja učí nových technológií, s ktorými budú juniori následne pracovať. Avšak, kto by čakal pomalý rozjazd, je na omyle. "Akadémia je skvelá. Ten zhon je ale ešte väčší, než bol v Green Foxu. Aspoň čo sa týka vstrebávania nových technológií a tak," opisuje prvé mesiace v novom pôsobisku Filip a ďalej opisuje svoje dojmy: "Ale Míla, náš šéf, vie všetko perfektne a výstižne, niekedy až veľmi do detailov, vystihnúť. Venuje nám veľa času."


Filip, absolvent Green Fox Academy

Práve nové technológie dajú novým posilám malý náskok pred ostatnými. "Učíme sa v akadémii tiež ďalšie nové veci, ktoré tu ani ostatní nevedia. Až sa ich budú učiť," zveruje sa Peter a pokračuje: "Snažíme sa naučiť maximum vychytávok, aby sme boli pripravení, až výučba skončí."

To Honza už sa teší na prax. "Za to, že tu začíname akadémiou, som rád. Je to dobré v tom, že máme väčšiu možnosť sa tu rozpozerať," hodnotí štart v novom pôsobisku a dopĺňa: "Na druhej strane by už bolo fajn začať robiť viac produkčných vecí a učiť sa za pochodu."

Čoskoro sa toho dočká nielen on, ale aj zvyšná štvorica.


Honza, absolvent Green Fox Academy


Neformálna atmosféra

Po niekoľkých mesiacoch už môžu všetci zhodnotiť svoje dojmy z nového pôsobiska. "Keď som prvýkrát premýšľal, kam by som sa mohol po kurze dostať, tak Rohlík mi prišiel nedosiahnuteľný. Nenapadlo ma, že by dával šancu nováčikom," spomína na úvahy o svojej budúcnosti Filip.

"To ja som bol presvedčený, že nech ma po skončení akadémie dajú kamkoľvek, bude ma to baviť," priznáva Daniel, že pre neho už len samotné programovanie znamená veľa, ale aj on tu našiel ideálne pôsobisko: "Som fakt rád, že som sa tu ocitol. Teraz  plánujem naučiť sa toho čo najviac a vyskúšať si čo najviac nových technológií, napríklad aj pozícií. Uvidíme, aké príležitosti sa tu naskytnú."

Vojta po zmene profesie zažíva pocity, ktoré už dlho nemal.

"Práca ma baví a teším sa do nej, čo je veľký rozdiel oproti tomu, čo bolo predtým. Som tu hrozne spokojný a tá firemná kultúra je super,"

zveruje sa. Pozadu nezostáva ani Peter: "Pre mňa je ideálne, že Rohlík je mladá a dynamická firma. Cítim sa tu ako ryba vo vode, a to doslova. Som narodený v znamení rýb. Som tu ako doma."

Pozitíva vidí v novom pôsobisku tiež Honza. "Som tu spokojný, zamestnávateľ mi vyšiel v ústrety so všetkým, čo som potreboval," uvádza a dodáva: "Rohlík sa mi páči a je to tu v pohode. Je tu dobrá atmosféra a máme super šéfa."

Ktovie, možno sa o pár mesiacov aj ty  zamestnáš u českej firmy Rohlík. Prihlás sa na náš kurz!

Staň sa aj ty programátorom/kou!

Spoznaj naše kurzy junior programátora

Chcem vedieť viac

Čítal by si ďalej?