Do IT už za päť mesiacov!

Publikovaný:
29.06.2020

Viete, ktorá profesia patrí do TOP 5 najlepšie platených v Česku a na Slovensku a chýba v nej 30 tisíc odborníkov? Je to IT špecialista. Hoci epidémia koronavírusu na pracovný trh ťažko doľahla, tak tomuto odboru paradoxne pomohla. Urýchlila digitalizáciu a s ňou vzrástol záujem o znalcov programovania. Ak cítite, že vaša kariéra štagnuje alebo ste priamo ohrozený stratou práce, rekvalifikujte sa. Do IT sa môžete dostať už za päť mesiacov ako junior programátor, navyše z bezpečia a pohodlia domu, chaty alebo aj z víkendového domu.

Do IT už za päť mesiacov!

Nezamestnanosť začína pomaly a isto stúpať. Na konci mája dosiahla napríklad v Čechách 3,6%, vyššie číslo bolo naposledy vo februári 2018. Ekonómovia ale očakávajú, že počet ľudí bez práce bude naďalej rásť. Optimisti odhadujú, že sa zastaví v roku 2021 okolo piatich percent, pesimisti uvádzajú až 10 percent. Problém ale spočíva v túto chvíľu inde. Firmy zastavili nábor. Počet uchádzačov na jedno voľnú pozíciu je tak mnohonásobne vyšší, než bol na začiatku roka.


Nečakajte, ale situáciu aktívne riešte


Je teda na čase premýšľať o budúcnosti. Ak cítite, že potrebujete zmenu alebo máte dlhšiu dobu problém nájsť novú prácu, rekvalifikujte sa. Je na to ideálna doba. Zmeniť svoj profesijný život teraz môžete z pohodlia domova, chaty i zo zahraničia. Skrátka odkiaľkoľvek, ak sa rozhodnete pre online výučbu. Vďaka nej budete v bezpečí aj v prípade, že prepukne druhá alebo tretia vlna epidémie, o ktorej sa teraz čoraz častejšie hovorí v súvislosti s nárastom počtu infikovaných. Online výučbu by nezasiahla. Navyše vyskúšate, aké to je pracovať vzdialene a byť tzv. digitálnym nomádom.


Do IT s pevnými základmi


Zmeniť profesiu paradoxne nikdy nebolo jednoduchšie, zvlášť ak zvolíte IT. S ohľadom na chýbajúcich expertov sú firmy ochotné robiť kompromisy a prijať aj nováčikov v odboru. Avšak pre takýto štart je potrebné mať dobré základné vedomosti a zorientovať sa v problematike. Ak si vyberiete správny kurz, potom vám môže stačiť aj niekoľko mesiacov intenzívnej výučby. Je však dobré zistiť si referencie a tiež aké programovacie jazyky vás budú učiť. V prípade online kurzu Junior programátorov, ktorý organizuje Green Fox Academy, si osvojíte základy Javy, v ktorej majú napríklad všetky banky svoje systémy. Po piatich mesiacoch výučby potom budete pripravení na reštart kariéry. Naviac organizátor kurzu vám pomôže s nájdením práce. Na to vám dá dokonca 100% garanciu.


Programovať môžete odkiaľkoľvek


Nebudete v tom sami


Hoci sa budete učiť online, nemusíte mať obavy, že by ste nemali podporu. Stanete  súčasťou sedemčlennej študijnej skupiny, takže si navzájom môžete radiť a preberať svoje postrehy. Tiež si môžete materiály kedykoľvek znovu prejsť či prehrať znova. Súčasne vám bude radiť ochotný mentor a kedykoľvek pomôže s individuálnym prístupom, buď online alebo osobne na budapeštianskom alebo v pražskom kampuse. Znie to lákavo? Potom neváhajte a prihláste sa. Čas máte do 25. októbra, kedy je uzávierka prihlášok. Ak máte veľa otázok, môžete si s nami dohodnúť online schôdzku, na ktorej vám zodpovieme všetky vaše otázky, alebo sa prihlásiť na online informačné stretnutie, ktoré sa bude konať 15. októbra.

Budúcnosť bude patriť kódovaniu


Ak sa vám v hlave stále ozýva otázka, prečo práve IT, potom odpoveď je ľahká. Je to odbor, ktorý má najväčšiu peršpektívu. Bez počítača sa pri práci už teraz zaobíde málokto a bez znalosti kódovania to v budúcnosti nepôjde. Okrem toho v IT sú jedny z najvyšších platov, konkrétne ide o štvrtú najlepšie platenú profesiu v Česku. Ponúka najbohatšie benefity, najširšiu ponuku práce a najväčší ochotu zamestnávateľov poskytovať flexibilné úväzky a home office. Navyše oproti iným profesiám z TOP 5 nevyžaduje vysokoškolský diplom, ani vedeckú či politickú kariéru. Ak máte radi technológie, ste kreatívny a máte radi výzvy, potom rozhodne nad rekvalifikáciou na programátora popremýšľajte.

AŠ, JG

Staň sa aj ty programátorom/kou!

Spoznaj naše kurzy junior programátora

Chcem vedieť viac

Čítal by si ďalej?