10 dôvodov, prečo sa rekvalifikovať na programátora

Publikovaný:
24.11.2019

Už dávno neplatí, že táto profesia sa hodí len pre pár vyvolených jedincov, ktorí spoločne obývajú stiesnené suterénne priestory plné káblov a zbesilo búšia do zamastených klávesníc. Zabudnite na všetko, čo ste videli v seriáli Ajťáci. Od čias počítačového praveku sa toho veľa zmenilo.

10 dôvodov, prečo sa rekvalifikovať na programátora

Bez rôznych, na mieru šitých prevádzkových a zákazníckych aplikácií so zodpovedajúcim webovým rozhraním sa už dnes nezaobíde takmer žiadna väčšia firma. Internet sa zase stal hlavným predajným kanálom aj marketingovým nástrojom. A o všetky tieto systémy je potrebné neustále starať, zdokonaľovať ich a vyvíjať nové tak, ako si žiada doba a zákazníci. Programátor sa stal nedostatkovou profesiou.


1. Profesia budúcnosti

A v budúcnosti tomu nebude inak, práve naopak. Kým rad tradičných, zvlášť administratívnych profesií zanikne, budú to práve IT špecialisti, do ktorých rúk bude zverený hladký chod firmy. Digitalizácia je neúprosná, má svoje úskalia, ale zároveň prináša nové príležitosti. 


2. Budete rozmaznávaný

Väčšie podniky majú svoj tím IT špecialistov, ktorí najlepšie poznajú potreby danej firmy a dokážu rýchlo a pružne reagovať na aktuálne potreby. Zo suterénnych priestorov vystúpili "ajťáci" do vrchných poschodí, aby mohli byť bližšie manažmentu.


3. Pocit uznania a dôležitosti

Pre mnohých predstavuje práve uznanie a pocit dôležitosti veľmi dôležitý aspekt spokojnosti v zamestnaní.

4. Dobre vám zaplatia

A keď už zastávate tak dôležitú pozíciu, je samozrejmosťou že vám firma dobre zaplatí. Nefunguje to ale tak, že by ste čoby novic otvorili dvere do kancelárie a skúsení zamestnanci padli z vašich schopností do mdlôb. Budete musieť ukázať, čo viete a hlavne musíte stále svoje umenie zdokonaľovať. Aj v tomto odbore panuje čoraz väčšia konkurencia. Ale ak budete naozaj dobrý, dočkáte sa kráľovskej odmeny. Nie je výnimkou, že si schopní programátori za pár rokov siahnu aj na pekných pár tisíc eur mesačne.

5. Nielen časová flexibilita

Zamestnávatelia často poskytujú svojim "kreatívnym" zamestnancom určitú mieru slobody, čo sa týka pracovného času aj nutnosti pobytu v kancelárii. Čiastočný alebo home office na plný úväzok sa už dnes stal takmer štandardom.

6. Zaujímavá a kreatívna práca

Počas kariéry programátora budete často pracovať na unikátnych projektoch s celým tímom skúsených odborníkov z radu ďalších odborov, ktorí vás obohatí.

7. Je to sexy

Že sú "ajťáci" takí "iní", trochu zvláštne tvory, sa už narozprávalo veľa. Nová doba však tieto predsudky spoľahlivo borí. Na druhú stranu, každý z nás je iný a ku svojej práci potrebuje to svoje zázemie a sústredenie. Že ten naparfémovaný chalan v kaviarni, čo tak ladne upíja kávu, je zrovna programátor, by ste si sotva tipli. A čo potom ženy, ktoré tajuplne sedia za obrazovkou počítača, im to pristane ešte viac.


8. Rozvíjate svoje schopnosti

Nielen pri samotnom programovaní, kde efektívne zamestnávate svoj mozog. Ale rad firiem, či už pre vlastné potreby, alebo čisto len preto, aby si vás udržali, ponúka možnosti ďalšieho vzdelávania, získať nové certifikáty a najnovšie technológie. Budete tak nútený neustále rozvíjať svoje schopnosti a myslenie.


9. Programátorom za 4 mesiace

Určite to nie je tak, že by sa IT špecialistom mohol stať každý. Avšak vďaka masívnemu pokroku v odbore, pre jedinca, ktorý má určité analytické schopnosti a je ochotný sa stále zdokonalovať, nepredstavuje programovanie nič zložitého. Je to cesta hore kopcom, nie však na Mount Everest. Znie to možno naivne, ale napríklad Green Fox Academy je schopná vďaka unikátnej metodike výučby vychovať programátorov na pozícii junior len za štyri mesiace. A to už minimálne stojí za úvahu.


10. Je to výzva, aj príležitosť!

Podrobnosti o rekvalifikačnom kurze na Junior programátora od Green Fox Academy nájdete tu. Uzávierky prihlášok do prijímacieho konania výberového konania práve prebiehajú. Zistíte v ňom okrem iného, ​​či sa do IT odboru hodíte.

Skúste to, budúcnosť je IT.


ZS, JG

Staň sa aj ty programátorom/kou!

Spoznaj naše kurzy junior programátora

Chcem vedieť viac

Čítal by si ďalej?