Super intenzívny kurz zvládla skĺbiť s povinnosťami mamy. Dnes je ServiceNow developerka

Publikovaný:
08. 09. 2022

V čase, keď mala malé deti, pracovala Barbora ako sekretárka. Sotva vyrástli, išla si za svojím snom a založila vlastný e-shop, s ktorým žala úspechy. Práve pri tejto príležitnosti sa jej cesty spojili s programovaním, ktoré ju bavilo natoľko, že začala premýšľať nad vysokou školou. Nakoniec si však vybrala Super intenzívny kurz od Green Fox Academy. Dnes pracuje aj vďaka 100% garancii zamestnania od samotného bootcampu ako ServiceNow developerka vo firme Accenture.

Super intenzívny kurz zvládla skĺbiť s povinnosťami mamy. Dnes je ServiceNow developerka

Vzťah k počítačom mala od detstva. A rodičia ju v tom veľmi radi podporili . No aj napriek jej kariérna cesta v tom čase viedla do iného odvetvia, ako je IT. Po štúdiách začala pracovať ako sekretárka v rodinnej firme. „Deti bole malé a mne takáto práca v tom čase vyhovovala,” vysvetľuje Barbora Beňová z Banskej Bystrice. Aj napriek tomu si však uvedomovala, že do budúcnosti by rada prijala viac výziev.

Zelená pre kariéru v IT

Deti trochu výrastli a tak prišiel pravý čas na plnenie svojich kariérnych snov. Barbora založila a viedla vlastný e-shop, na ktorý je právom hrdá. „V podstate celý tento projekt som vytvorila sama, od stránok až po predaj,” vysvetľuje. 

A práve vlastný e-shop jej otvoril dvere do sveta IT. „Programovanie ma vždy fascinovalo a priťahovalo. Najprv som uvažovala, že sa naučím programovať sama z online kurzov na Udemy. Lenže potom som vôbec netušila, kde mám začať. Potrebovala som vedenie, naučiť sa rozlišovať čo je dôležité a získať skúsenosti, aby som uspela v odbore,” popisuje ťažkosti pri individuálnom štúdiu.

A tak nakoniec dostal zelenú bootcamp od Green Fox Academy. Prihlásila sa do výberového konania, úspešne ho absolvovala a začala 4,5 mesačné štúdium v Super intenzívnom kurze. 

Štúdium vs. starostlivosť o rodinu a deti

Bootcamp ponúkal Barbore všetko v jednom. „Vďaka online výučbe som ušetrila čas a nemusela som nikam cestovať. Mentori boli vždy k dispozícii a sadol mi aj štýl výuky. Perfektná bola aj celková organizácia. Super intenzívny kurz splnil moje očakávania,” vysvetľuje absolventka. 

A ako sa dá skĺbiť kurz spolu so starostlivosťou o rodinu a školopovinné deti? „Ako mama dvoch detí je samozrejmé, že som potrebovala podporu a pomoc rodiny. Výhodou ale bolo to, že aj napriek tomu, že kurz je intenzívny, je jednoduchšie skĺbiť ho s rodinou. Deti totiž v tom čase navštevujú školské zaradenie,” vysvetľuje. A ako so smiechom dodáva, mala som silnú motiváciu a študovala som aj po večeroch. „Bolo to intenzívne, ale zvládnuteľné.” 

Barbora Beňová je vďaka Super intenzívnemu kurzu ServiceNow developerka vo firme Accenture.

Z kurzu ServiceNow developerkou

Keďže Barbore nechýba motivácia, do všetkých výziev sa pustila s nasadením. Po skončení kurzu naplno využila 100% garanciu zamestnania v partnerských firmách Green Fox Academy. Dnes pracuje vo firme Accenture ako ServiceNow developerka. 

„S umiestnením som veľmi spokojná. Mala a stále mám motiváciu ďalej sa vzdelávať aj po skončení kurzu a táto práca mi to umožňuje. Viem, že ľudia sú presýtení reklamami a sloganmi, pretože každý tvrdí, že je najlepší, ale pri tomto kurze je to pravda. Zmení vám to život aj kariéru a otvoria sa vám úplne nové dvere a možnosti. Green Fox Academy vám dáva kľúč a ak sa vám podarí tie dvere otvoriť, máte nekonečné množstvo možností práce aj vzdelávania,” hovorí.

Aktuálne ešte aj vďaka dozvukom z pandémie pracuje mama dvoch detí z domu, ale nemá problém v prípade potreby občas vycestovať ani z Banskej Bystrice do Košíc. „Samozrejme, vo firme to môže byť posúdené individuálne, ak je to potrebné.”

A čo znamená pracovať so ServiceNow technológiou v praxi? Barbora v rámci ServiceNow pracuje s predpogramovanou platformou, na ktorej v malých tímoch robia úpravy na základe požiadaviek klienta. Táto technológia je ideálna pre tých, ktorí radšej stavajú na niečom, čo je už pripravené, ako by kódovali niečo od nuly. Táto práca zahŕňa aj komunikáciu s klientom a platforma sa potom upravuje podľa jeho predstáv a požiadaviek,” uzatvára.

PREČÍTAJ SI AJ ĎALŠIE ČLÁNKY:

Ema sa IT sveta nebála a prihlásila sa do bootcampu. Dnes je z nej šikovná programátorka

4 inšpiratívne ženy, ktorým sa podarilo naštartovať úspešnú kariéru v IT

Pandémia ho prinútila zmeniť prácu. Vďaka bootcampu je ServiceNow developer

5 najväčších mýtov o low-code, ktorým možnosť veríš aj ty

Do IT za 4,5 mesiaca. Igor dnes pracuje ako low-code developer pre svetovú firmu

IT ho vždy lákalo, vďaka Green Foxu dostal šancu presadiť sa ako programátor v prestížnej firme

Staň sa aj ty programátorom/kou!

Spoznaj naše kurzy junior programátora

Chcem vedieť viac

Čítal by si ďalej?