Programátorom z bezpečia domu už za päť mesiacov

Publikovaný:
09.05.2020

Epidémia koronavírusu uväznila mnohých ľudí doma a takmer zastavila ekonomiku. Až odznie, svet bude iný. Nezamestnanosť bude šplhať k 10 percentám a nájsť prácu bude zložité. Nečakajte na váš osud. Zmeňte ho! Už dnes môžete z pohodlia, a hlavne bezpečia svojho domova urobiť krok ku kariére, ktorý sa vám oplatí. Naučte kódovať a staňte sa junior programátorom. Význam oblasti IT rastie a či niečo COVID-19 spustil, potom to je obrovská vlna digitalizácie a s ňou spojený nástup technológií.

Programátorom z bezpečia domu už za päť mesiacov

Výhľad v mnohých odboroch nie je práve ružový. Posledné núdzové opatrenia skoro padnú, potom prídu nové. Lenže potom ešte dlhé týždne a mesiace bude nabiehať výroba a firmy sa budú spamätávať zo strát a rán, ktoré v predchádzajúcom období utŕžili. Aby prežili, budú musieť prispôsobiť výrobu a prepúšťať svojich zamestnancov. Odbory očakávajú, že pôjde minimálne o viac, než desiatky tisíc ľudí, ktorí prídu o miesto. Spolu s nimi na úrady práce zamieria aj ďalších tisíc živnostníkov. Prepad slovenskej ekonomiky bude veľká. Situácia môže byť horšie ako za krízy v rokoch 2008 a 2009.


Posilnená rola IT a nárast potreby programátorov

Jedným z mála odvetví, ktorého sa koronavírus nedotkne, je oblasť IT. Vysoký dopyt po odborníkoch tu bola už pred príchodom COVID-19 a nebude tomu inak ani po ňom. Práve epidémia totiž urýchlila nástup moderných technológií. Mnoho firiem bolo nútených úplne prejsť do online režimu. Aby všetko v budúcnosti fungovalo a núdzový režim bol nahradený trvalo udržateľným, budú musieť podniky posilniť IT oddelenie, aby sa mal kto starať o nové systémy.


Z bezpečia domova a odkiaľkoľvek

Ak cítite, že je vaša profesia ohrozená alebo sa chcete presunúť do lukratívneho odboru, neváhajte. Pre zmenu je ideálna doba. Rovnako ešte nejaký čas budete musieť zostať doma a na kolotoč pohovorov hneď tak nedôjde. Využite toto obdobie zmysluplne a pustite sa do rekvalifikácie z pohodlia a bezpečia svojho domova bez ohľadu na budúce nariadenie vlády. Ako vstupenka do sveta IT vám môže poslúžiť ďalšie plnohodnotné online rekvalifikačné kurzy na junior programátora, ktorý sa spustí 16. novembra 2020 v Green Fox Academy. Ale majte na pamäti, že uzávierka prihlášok do výberového konania je 25. októbra.


Intenzívny kurz alebo štúdium o večeroch a víkendoch

Veľkou výhodou tohto kurzu je, že si sami môžete zvoliť jeho intenzitu. Záleží tak len na vás, či pôjdete do celodenného vzdelávania, kedy je výuka každý pracovný deň vždy od 9 do 18 hodín, alebo zvolíte variantu večerného a víkendového štúdia. Tá zahŕňa dva večeri v týždni a potom sobotu či nedeľu. Či tak alebo onak, za pár mesiacov budete pripravený na novú profesiu. Konkrétne u výučby na plný úväzok to bude za päť mesiacov, u kurze na sktrátený úväzok potom 10,5 mesiaca.

Štúdium bude prebiehať v malých skupinách a chýbať nebude ani individuálny mentoring. Výučba bude v anglickom jazyku, ale konzultovať môžete s mentorom pokojne aj v češtine/slovenštine. Tiež budete mať možnosť sa v pokoji vrátiť k materálom a znovu si prehrať akúkoľvek predchádzajúcu živú lekciu.

Nielen vďaka programovaniu možno uspieť

V kurze sa naučíte nielen kódovať a programovací jazyk Java, ktorý je teraz firmami najžiadanejšou, ale budete si môcť tiež pod vedením psychológa a coucha zlepšiť svoje mäkké zručnosti (soft skills). Tie vám potom prídu viac než vhod po nástupe do nového zamestnania. Bez tímovej práce, prezentácie a komunikácie sa totiž v dnešnej dobe nezaobídete. A keď už sme spomenuli nové miesto, potom je na mieste dodať, že organizátor kurzu dáva 100% garanciu všetkým, ktorí zložia záverečné skúšky, že im do šiestich mesiacov nájde zamestnanie (podľa zaplateného balíčku).

Pritom je jedno, či pôjde o kurz na plný úväzok alebo skrátený. Že nejde len o plané sľuby, dokazujú čísla, kedy 99% absolventov pracuje na pozícii junior programátora. Uplatnenie našli vo firmách ako Rohlik.cz, Lundegaard či Artinii.


Nemáte peniaze? Zaplaťte pokojne až po nástupu do práce

Ďalšou veľkou výhodou je, že Green Fox Academy ponúka aj flexibilitu pri platbe školného. Ak máte finančné rezervy, potom vyberte platbu vopred. Ak práve nie ste v situácii, kedy by ste si mohli taký výdavok dovoliť, nevadí. Kurz môžete uhradiť spätne, až nastúpite do zamestnania.

Znie vám to všetko dobre, ale stále si nie ste istí, či IT a kódovanie je pre vás to pravé? Váhate, či máte na to stať sa programátorom? Potom skúste výberové konanie. Je nastavené tak, aby vo vás našlo skrytého génia. Ak ním prejdete, máte vopred jasnú žiarivú budúcnosť. Počas neho sa totiž ukáže, či máte všetky potrebné schopnosti a vlastnosti pre to, aby ste v odbore, ktorému bude patriť budúcnosť, uspeli. Skúsite to?


Viac na Online rekvalifikačný kurz na Junior programátora


AŠ, JG

Staň sa aj ty programátorom/kou!

Spoznaj naše kurzy junior programátora

Chcem vedieť viac

Čítal by si ďalej?